Seksologi Lelaki

Makanan Perangsang Seksologi Lelaki Yang Jarang Diketahui

By

Adakah anda tahu banyak lagi Makanan Perangsang Seks yang jarang diketahui!


  • Ekstrak Muira Puama: Muira Puama telah lama diketahui oleh beberapa yang terpilih sebagai mukjizat dari hutan hujan. Negara-negara seperti Brazil memujinya kerana fungsi ketegangan dan sifat yang meningkatkan libido. Ia juga digunakan untuk memerangi mati pucuk.

 

  • Selain daripada menjadi perangsang seksual, itu yang juga dikenali untuk membantu dengan banyak masalah lain, termasuk gangguan sistem saraf tunjang, kemurungan, masalah penghadaman, gangguan gastrousus, masalah jantung, kekejangan haid, menopaus, masalah saraf, keletihan saraf, dan walau reumatisme sekalipun, tekanan, trauma, dan kelemahan otot.

  • Aloe Vera: Ya, Aloe Vera, bahan yang digunakan untuk terapi kulit dan juga dikenali kerana banyak lagi faedah kesihatan yang hebat. Salah satu daripadanya ialah kesihatan seksual. Tumbuhan ini dipenuhi dengan nutrien yang mempunyai kualiti untuk merangsang seksual.

 

  • Walau bagaimanapun, untuk mendapatkan faedah seksual yang maksimum, ia diambil dalam bentuk tulen, khususnya gel yang jelas yang terkandung di dalam bahagian tengah daun.

  • Spirulina: Kebanyakannya seperti debunga lebah, Spirulina merupakan salah satu makanan yang paling sempurna di dunia.

 

  • Ia mengandungi semua yang terbaik daripada apa yang diperlukan oleh badan anda, dan tiada apa yang tidak (iaitu tiada kolesterol atau kalori tambahan.) Dan seperti debunga lebah, Spirulina adalah hebat untuk meningkatkan tenaga seksual.

  • Avena Sativa: Avena sativa adalah nama saintifik bagi rumput biasa dikenali sebagai oat (atau oat hijau). Walaupun ia telah lama digunakan secara perubatan, beberapa pakar juga memujinya sebagai penggalak seks.

 

  • Tambahan, yang lain menganggap ia sebagai penambah seksual ringan dan lembut, yang seolah-olah berfungsi dengan lebih baik apabila digunakan dengan kombinasi herba seks kuat yang lain.

Makanan Perangsang Seks

Berikut pula adalah senarai beberapa jenis herba seks yang lain, disenaraikan dalam susunan abjad:

Ashwagandha (juga dikenali sebagai ginseng India,) Catuaba, Dong Quai, Gotu Kola, Horny Goat Weed, Maca, bunga Passion, Rhodiola rosea (Roseroot), Tongkat Ali, Tribulus Terrestris, dan Yohimbe.

Dan sudah tentu, salah satu daripada yang biasanya dikenali untuk ditambah ke dalam senarai ini ialah Ginseng (Cina.)


Makanan, herba, dan perangsang yang disenaraikan di atas bukannya senarai penuh.

Malah, jika saya ingin meliputi seluruh bahan-bahan yang dianggap mempunyai faedah seksual, ia mungkin akan mengambil lagi beberapa dozen halaman mukasurat.

Tetapi, seperti yang saya nyatakan di awal, saya hanya menyenaraikan bahan-bahan yang dianggap antara yang paling hebat secara keseluruhan, dan juga mudah untuk diperolehi oleh orang biasa.

Saya yakin bahawa anda akan menghargainya.


Anda mungkin akan bersetuju bahawa senarai di atas masih agak meluas, dan lebih daripada mencukupi untuk menghasilkan keputusan yang hebat.

Penting: Seperti biasa, sila berunding dengan doktor anda (dan mungkin juga pakar herba yang berkelayakan) sebelum mengambil apa-apa herba dari senarai ini.


Makanan Untuk Kegunaan Luaran

Makanan Perangsang Seks Yang Jarang Diketahui

Banyak budaya orang Asia, India, Mesir, dan Timur Tengah telah dikenali untuk menggunakan makanan luaran tertentu sebagai stimulator dan penggalak seks, iaitu makanan ini digunakan secara luaran, secara langsung kepada organ seksual.

Sebagai contoh, kira-kira sejam sebelum mengadakan hubungan seksual, lelaki itu membasuh zakarnya dengan air suam dan susu.

Orang lain mengikuti langkah di atas dengan mengeringkan zakar (selepas mencucinya dengan susu) dan menggunakan minyak kasturi.

Langkah-langkah ini dikatakan dapat membantu menjaga zakar menjadi kuat dan tegang semasa tempoh sesi seksual.

Sesetengah lelaki lebih suka untuk menggunakan ambergris (iaitu rembesan seperti lilin daripada usus ikan paus sperma, ditemui terapung di laut tropika dan digunakan dalam pembuatan minyak wangi) selain dari (atau digabungkan dengan) minyak kasturi.

Minyak kasturi dan ambergris juga boleh digunakan oleh wanita (di atas kelentit) untuk mendapatkan hasil yang sama.

(Sekali lagi, jangan lupa untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum menggunakannya, sebagai langkah berjaga-jaga jika anda mempunyai sebarang alahan atau keadaan yang boleh menyebabkan komplikasi.)

Leave a Reply

avatar

You may also like

Terkini